Welke workshops hebben we?

"Ik zette in de beginnersworkshop de eerste stappen op de harmonica. Deze workshop opende een heel nieuwe wereld voor mij. De vervolg workshop bracht me naar een hoger niveau. Ik speel nu harmonica in een bandje. Mijn podiumvrees is voorbij." 

workshop in Erembodegem
workshop in Erembodegem

Hoe doen jullie het?

Geloof het of niet, maar we garanderen dat je in een paar workshopsessies mondharmonica leert spelen. Ook als je nog helemaal geen voorkennis hebt en geen noten kan lezen, we gebuiken "harmonica tabs". De workshops zijn zeer praktisch en gaan uit van een speciale methode. Deze methode (ontwikkeld door Double Deal VZW) garandeert je succes op korte termijn.

Welke workshop moet ik kiezen (klik op de workshop voor meer info)?

  • Workshop voor beginners Algemene muziekkennis of ervaring met de mondharmonica is niet vereist. Enthousiasme, een goed humeur en een flinke dosis doorzettingsvermogen helpen je daarentegen wel vooruit. Onze Planning vind je hier.
  • Vervolgworkshops: zijn gericht naar mensen die al een voorkennis van de harmonica hebben. Onze planning vind je hier. 
  • ZOOM workshops: We hebben in covid-tijden een alternatief ontwikkeld waarbij de mondharmonica lessen online gevolgd kunnen worden. Dat is heel eenvoudig, ook voor mensen die niet echt thuis zijn in de informatica. We gebruiken ZOOM en dat is momenteel de standaard voor muzieklessen. Om de lessen te volgen heb je geen account nodig en het gebruik van ZOOM is gratis.
  • Video lessen: zijn een ideale manier om mondharmonica te leren spelen. Alsje inschrijft voor de videolessen krijg je onbeperkt toegang tot een video pagina waar we je leren harmonica spelen. Deze lessenreeks vereist geen voorkennis!
  • PrivĂ©lessen: Je kan van bij jou thuis les volgen via een video chat op Skype of Facebook-Messenger . Je hebt slechts drie lessen nodig om de basis van de harmoncia te leren kennen. Heb je geen ervaring met Skype of Facebook-Messenger, dan leggen we je wat je daarvoor moet doen en testen we dat vooraf gratis uit.
  • Doe-het-zelf pakket: In 7 lessen (7 weken) tijd leer je de mondharmonica van thuis uit kennen . Ons doe-het-zelf pakket wordt ondersteund door een multimediawebsite.
  • Teambuilding of familiefeest: je kan met je collega's of je familie een leuke teambuilding organiseren en samenharmonica leren spelen op anderhalf uur tijd.

Is er online ondersteuning?

Onze workshops worden ondersteund door een multi media site. Je kan deze hier vinden. Je kan tijdens en na de lessen ook steeds bij onze lesgevers terecht via mail. 

Wat heb ik nodig?

  • Voor deze workshops heb je een "standaard 10-hole diatonic harmonica in de toonaard C" nodig. Deze zijn verkrijgbaar met een houten of plastic binnenzijde, beiden voldoen. Bekendste en meest voorkomende merk met een goede kwaliteit/prijs verhouding is een HOHNER mondharmonica. Er zijn diverse HOHNER-modellen die allen voldoen: bluesharp, special 20, big river harp, marine band, ... 

Waar kan ik een mondharmonica kopen?

  • Voor individuele inschrijvingen: Je kan deze harmonica kopen in iedere muziekwinkel. De prijs ligt rond de 40 Euro. Je kan de mondharmonica ook bij ons kopen voor 35 Euro bij de start van de eerste les.
  • Voor de teambuilding in bedrijven: hebben we een all-in formule waarbij wij de mondharmonica's voorzien. De deelnemers kunnen hun harmonica nadien mee naar huis nemen.