Onderhoud en optimaliseren

Van je mondharmonica

Een must voor iedere harmonica speler

De meeste harmonica spelers besteden weinig aandacht aan het onderhoud van hun harmonica. Harmonica's die 'versleten' zijn worden vervangen door een nieuwe.
Ik vond het zelf ook niet leuk om onderhoud uit te voeren. Te moeilijk, dacht ik; werk voor specialisten. Ik had dan ook een doos met oude harmonica's, te slecht om op te spelen, te goed om weg te werpen. 

Door de jaren ontdekte ik dat het onderhouden, herstellen en optimaliseren van harmonica's niet moeilijk hoeft te zijn. Deze doe het zelf manual legt je haarfijn uit hoe dat in zijn werk gaat. 

Neen, je hoeft geen handige Harry of gespecialiseerd technieker te zijn én je hoeft geen speciaal gereedschap te hebben. De methodes die ik gebruik zijn voor iedereen haalbaar. De doe-het-zelf manual is niets meer of minder dan een korte duidelijke handleiding die iedere muzikant in staat stelt om zijn instrument te onderhouden. Een paar eenvoudige ingrepen vergroten de levensduur van je harmonica enorm of laten je oude harmonica klinken als nieuw.

Ik behandel verschillende manieren om je harmonica te reinigen, te stemmen en te optimaliseren. Bovendien bevat deze doe-het-zelf manual ook een korte introductie tot het versterken van harmonica's. 

Hoe kan ik de doe-het-zelf cursus over onderhoud van harmonica's bestellen?

Door overschrijven van slechts 10 Euro (auteursrecht) op de Belgische Argenta-rekening van Double Deal vzw, Kromme Elleboogstraat 16, 9320 Erembodegem, Belgie met vermelding van de code OND en je e-mailadres. Gelieve alleen deze info op te nemen in de mededelingslijn. Zonder e-mailadres kunnen we je de doe-het-zelf manual niet mailen!

Ons rekeningnummer is:

  • IBAN-nummer:  BE13 9796 2804 9339 (ingeven zonder spaties)
  • BIC-nummer:  ARSPBE22

Opmerking: de "@" in je e-mailadres kan je vervangen door de letters "AT"

Zodra je betaling binnen is, mailen we je de manual.