Online workshops via ZOOM

Scroll naar beneden voor een overzicht


ZOOM BEGINNERSWORKSHOPS

Waar gaat de workshop door? Je volgt de workshop gewoon van bij jou thuis, veilig en zonder je te moeten verplaatsen. Heb je een pc of tablet met camera en micro en een internetverbinding, dan kan je deelnemen.   Dit een online workshop, we werken met de ZOOM software. Dat is heel eenvoudig, ook voor mensen die niet echt thuis zijn in de informatica. ZOOM is momenteel dé standaard voor muzieklessen. Om de lessen te volgen heb je geen account nodig en het gebruik van ZOOM is gratis. Als je deelneemt sturen we je vooraf een mail met alle info en een uitnodiging via een link. Eén klik en je bent in onze virtuele lesruimte waar ik jullie "life" les geef.

Wanneer gaat de workshop door? 

  • Er is voorlopig geen workshop gepland via ZOOM. Wil je toch snel starten met de harmonica, neem dan even bij onze contactworkshops of  video-lessen.   

Ga ik dat wel kunnen? Jazeker! Geloof het of niet, maar we garanderen dat je in 3 workshopsessies van 2 uur de mondharmonica leert kennen en bespelen. Algemene muziekkennis of ervaring met de mondharmonica is niet vereist. Enthousiasme, een goed humeur en een flinke dosis doorzettingsvermogen helpen je wel vooruit. We spelen vanaf het eerste moment. We leren spelen in de eerste en tweede positie. Dit is de manier die het meest gebruikt wordt voor eenvoudige melodieen en voor blues, folk, rock. Natuurlijk word je geen virtuoos in deze korte periode, maar je leert wel alle noodzakelijke technieken om eenvoudige liedjes te spelen en te improviseren met andere muzikanten. Je krijgt bovendien voldoende informatie en tips om je muzikale zoektocht zelf verder te zetten.

Moet ik al muziek kunnen lezen of spelen? Neen! Algemene muziekkennis of kennis van de mondharmonica is niet vereist. Enthousiasme, een goed humeur en een flinke dosis doorzettingsvermogen helpen je wel vooruit.

Hoe spelen jullie dat klaar? De workshops zijn zeer praktisch en gaan uit van een heel speciale methode. Deze methode (speciaal ontwikkeld door Double Deal) garandeert ons succes op korte termijn.

Moet ik zelf een mondharmonica kopen? Ja, voor deze workshop heb je een "standaard 10-hole diatonic harmonica in toonaard C" nodig. Je kan deze harmonica kopen in iedere muziekwinkel. Bekendste en meest voorkomende merk met een goede kwaliteit/prijs verhouding is HOHNER. Er zijn diverse HOHNER-modellen die alle voldoen: bluesharp, special 20, big river harp, marine band,... Kies gewoon de goedkoopste. De kostprijs ligt rond de 40 Euro.

Met hoeveel deelnemers zullen we zijn? We werken in een kleine groep van maximaal 10 deelnemers. Daardoor is het mogelijk om iedereen individuele feedback te geven.