Privé lessen
"Ik wilde graag een mondharmonica lessen 'op maat' en privélessen werken dan prima. Doordat ik de enige cursist ben worden de lessen aangepast aan wat ik wil bereiken. Bedankt voor de interessante en plezierige lessen!"

Privéles mondharmonica via Skype of Facebook Messenger video

Geloof het of niet, maar we leren je via Skeype of Messenger binnen de kortste keren mondharmonica spelen. Je bent tijdens de les de enige cursist, wat wil zeggen dat we heel intensief met je kunnen werken. Kostprijs is 50 euro per les van 50 minuten. 

Werk online lessen via Skype of Messenger echt?  Ja hoor!  Heb je daar geen ervaring mee, of vrees je dat je internetverbinding niet snel genoeg is, reserveer dan een proefsessie om dit uit te testen. De proefsessie is gratis.

Wanneer gaan de lessen door? 

 • Je kan rechtstreeks lessen reserveren (of een gratis een proefsessie) reserveren via ons online-bookingsysteem (Dat kan je hier doen: RESERVEER NU)
 • Indien je op een ander moment privéles wil volgen, of je wil dat doen dor zelf naar onze leslokatie in Erembodegem te komen, dan kan dat na onderlinge afspraak. Stuur daarvoor een mail naar double.deal@telenet.be 

Wat heb je nodig?

 • Een mondharmonica. Niet iedere mondharmonica is gelijk! Voor deze workshop heb je een "standaard 10-hole diatonic harmonica" nodig, liefst in toonaard C. Je kan deze harmonica kopen in iedere muziekwinkel. Er zijn diverse modellen en merken. De HOHNER mondharmonica is de meest gekende. De kostprijs ligt rond de 40 euro. 
 • Voor Skype of Messenger heb je natuurlijk een laptop, PC , tablet of smartphone met een internetconnectie nodig.

Hoe doen we het?

De lessen zijn zeer praktisch en gaan uit van een heel speciale methode. Deze methode (speciaal ontwikkeld door Double Deal VZW) garandeert ons succes op korte termijn. De mondharmonica lessen worden gegeven door Luc Borms .

Hoe reserveren? Je beslist welk lespakket je wil volgen (zie hieronder). Reserveer vervolgens het noodzakelijk aantal lesmomenten door op de knop hieronder te drukken.  Je kiest de data die voor jou passen en geeft de code mee van het lespakket dat je wil volgen (zie hieronder). Je krijgt onmiddellijk een reserveringsbevestiging via mail. Een lespakket kan uit meerdere lesmomenten bestaan, die mogen op dezelfde dag (aansluitend) geboekt worden of op verschillende dagen. Indien je problemen hebt bij het reserveren van lessen of je wil een specifiek programma op maat mail ons dan op double.deal@telenet.be 

 • Ik vind geen moment dat voor mij past. 

Indien je op een ander moment privéles wil volgen, contacteer ons dan via double.deal@telenet.be  voor een afspraak. 

Welke lespakketten zijn er?

Lespakket - Gratis proefsessie: Code PROEF, je reserveert 1 lesmoment. 

De proefsessie is een kort leermoment, vooral bedoeld om je vertrouwd te maken met het gebruik van een video chat via Facebook Messenger of Skype. Maar we geven je onmiddellijk ook een aantal tips in verband met de mondharmonica.

Lespakket - Kennismaking mondharmonica: Code KEN, je reserveert 2 lesmomenten 
Geen voorkennis vereist!

Dit is een kennismakingscyclus mondharmonica voor absolute beginners, zonder voorkennis van muziek of harmonica. Je leert eenvoudige liedjes spelen. Je krijgt voldoende info mee om je repertoire uit te breiden. Ideaal voor mensen die liedjes willen spelen voor kinderen (voor je eigen kinderen of bv als leerkracht in de klas), in vrienden- of familiekring (feesten, jeugdbeweging, enz.) of op gelegenheden als Kerstmis, verjaardagen, enz.
Dit lespakket is toegankelijk voor kinderen (vanaf 8 jaar) en volwassenen.

Lespakket - Initiatie improvisatie mondharmonica: Code INI, je reserveert 3 lesmomenten

Voorkennis: je hebt het lespakket KEN doorlopen of je kan al eenvoudige melodietjes spelen en je kan een noot zuiver blazen. Dan kan je aan de slag in deze workshop. We leren je improviseren in de eerste en tweede positie. Dit is de manier die het meest gebruikt wordt voor blues, folk en rock. Natuurlijk word je geen virtuoos in deze korte periode, maar je leert wel alle noodzakelijke technieken. Je krijgt bovendien voldoende informatie en tips om je muzikale zoektocht zelf verder te zetten.

Lespakket - Bluesimprovisatie: Code IMP, je reserveert 2 lesmomenten

Voorkennis: je hebt lespakket KEN en INI al doorlopen of je kent de eerste en tweede positie van de mondharmonica. Dan is dit het lespakket voor jou.

We leren je improviseren samen met een andere muzikant of een groep, dat is voor velen het summum van muziekbeleving. Improviseren lijkt aartsmoeilijk maar dat is het in feite niet, toch niet op de mondharmonica. We geven je inzicht in de structuur van de muziek en bekijken hoe je die gebruikt om je eigen improvisatie verder uit te bouwen. We improviseren binnen het bluesgenre maar de aangeleerde technieken zijn ook in alle andere genres te gebruiken.

Volgende elementen komen aan bod:

 • Hoe breng ik variatie in ritme en melodie
 • Hoe werk ik met riffs
 • Hoe ritmes spelen
 • Wat doe ik tussen de improvisaties door
 • Hoe kan ik de structuur van een nummer herkennen
 • Hoe kan ik de structuur van een nummer gebruiken
 • Hoe breng ik structuur in mijn improvisaties
 • Hoe schrijf ik solo's
 • Hoe improviseer ik met een zanger erbij

Lespakket - Bending leren spelen: Code BEN, je reserveert 2 lesmomenten

Voorkennis: je hebt het lespakket KEN doorlopen of je kan al eenvoudige melodietjes spelen en je kan een noot zuiver blazen.We leren je wat een bending is en hoe je die kan spelen. We leren je bendings gebruiken in je improvisatie. Bending is de techniek waarbij je noten leert verbuigen (lager laten klinken).