vervolgworkshop in Erembodegem

VERVOLGWORKSHOP op zaterdagen 15 en 22 juni 2024 (cursuscode VE1506)

Waar gaat de workshop door? Deze workshop gaat door in de lesruimte van Double Deal vzw in Erembodegem. De locatie is makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en met de auto. Er is gratis parkeermogelijkheid in de directe omgeving. 

Wanneer gaat de workshop door? Op zaterdagen 15 en 22 juni 2024 van 10 tot 12u in de voormiddag. Wil je in afwachting toch al starten kijk dan even naar onze videolessen

Hoe inschrijven? Door overschrijven van 65 Euro op de Belgische Argenta-rekening van Double Deal vzw, Kromme Elleboogstraat 16, 9320 Erembodegem, Belgie met vermelding van je e-mailadres en de code VE1506. Gelieve alleen deze info op te nemen in de mededelingslijn. Van zodra de betaling bij ons binnen komt sturen we je een bevestigingsmail. Zonder e-mailadres kunnen we je geen bevestiging sturen!

  • Rekeningnummer IBAN: BE13 9796 2804 9339 (ingeven zonder spaties)
  • (BIC ARSPBE22)

Opmerking: de "@" in je e-mailadres kan je vervangen door de letters "AT"

Moet ik al muziek kunnen lezen of harmonica kunnen spelen? Voor deze vervolgworkshop moet je in staat zijn om eenvoudige liedjes te spelen met een goede nootzuiverheid. Het is ook best als je eenvoudige improvisatie kan doen in de eerste en tweede positie, dus voor folk- en bluesgenre. De beginnersworkshop of videolessen zijn de ideale voorbereiding.

Programma: In de vervolgworkshop bespreken we de technieken en inzichten die je nodig hebt om je improvisatie op een hoger niveau te brengen.

  • Korte herhaling van improvisatie in de eerste en tweede positie
  • Improviseren voor mineurtoonaaarden (derde positie)
  • Bending verbeteren
  • Ritmes op de harmonica met tongblocking en puckering
  • Riffs leren gebruiken als basis van je improvisatie
  • Hand- en articulatie-effecten leren gebruiken
  • 12 maten structuur van een bluesnummer leren gebruiken om je improvisatie te boosten
  • Introductie tot de 4de en 5de positie

Moet ik zelf een mondharmonica kopen? Ja, voor deze workshop heb je een "standaard 10-hole diatonic harmonica in toonaard C" nodig. Bekendste en meest voorkomende merk met een goede kwaliteit/prijs verhouding is HOHNER. Er zijn diverse HOHNER-modellen die alle voldoen: bluesharp, special 20, big river harp, marine band, enz. Je kan deze harmonica kopen in iedere muziekwinkel (kostprijs is ongeveer 40 Euro) maar je kan ze ook voordelig bij ons kopen bij de start van de workshop (kostprijs is 35 Euro).

Met hoeveel deelnemers zullen we zijn? We werken in een kleine groep van ongeveer 10 deelnemers. Daardoor is het mogelijk om iedereen individuele feedback te geven. 


Als je niet vrij bent op deze data kan je ook inschrijven voor onze vervolgworkshop in Antwerpen.