vervolgworkshop in Erembodegem
Er zijn nog 3 workshops met openstaande plaatsen - scroll naar benden om de planning te zien

De vervolgworkshop harmonica bestaat uit één lange sessie van 3 uur. We hebben in onze planning 4 mogelijke data opties voorzien. Meer informatie over de inhoud vind je onderaan deze pagina. 

Optie 1: Vervolg workshop mondharmonica op vrijdag 11 december 2020 van 19 tot 22 u.

Hoe kan ik me inschrijven? Door overschrijven van 65 Euro op de Argenta-rekening van Double Deal vzw met vermelding van de code E1112 en je e-mailadresGelieve alleen deze info op te nemen in de mededelingslijn. Zonder e-mailadres kunnen we je geen bevestiging sturen! 

 • IBAN BE13 9796 2804 9339
 • BIC ARSPBE22

We bevestigen je inschrijving met een mailtje!
Opmerking: de "@" in je e-mailadres kan je vervangen door de letters "AT".

Optie 2: Vervolg workshop mondharmonica op zaterdag 19 december 2020 van 19 tot 22 u.

Hoe kan ik me inschrijven? Door overschrijven van 65 Euro op de Argenta-rekening van Double Deal vzw met vermelding van de code E1912 en je e-mailadresGelieve alleen deze info op te nemen in de mededelingslijn. Zonder e-mailadres kunnen we je geen bevestiging sturen! 

 • IBAN BE13 9796 2804 9339
 • BIC ARSPBE22

We bevestigen je inschrijving met een mailtje!
Opmerking: de "@" in je e-mailadres kan je vervangen door de letters "AT".

Optie 3: VOLZET - Vervolg workshop mondharmonica op zaterdag 5 december 2020 van 14.00 tot 17.00u

Hoe kan ik me inschrijven? Inschrijven voor deze sessie is niet meer mogelijk, de workshop is volzet.

Optie 4: VOLZET - Vervolg workshop mondharmonica op zaterdag 12 december 2020 van 14.00 tot 17.00u

Hoe kan ik me inschrijven? Inschrijven voor deze sessie is niet meer mogelijk, de workshop is volzet. 

Meer informatie

Waarover gaat deze workshop? In deze 3 uur durende workshop breiden we je basiskennis uit en leren we je improviseren. Dat lijkt aartsmoeilijk maar dat is het in feite niet, toch niet op de mondharmonica. We geven je inzicht in de structuur van de muziek en bekijken hoe je die gebruikt om je eigen improvisatie verder uit te bouwen.

Wat zal ik leren?

 • embouchure verbeteren
 • articulatie gebruiken om je speeltechniek te verfraaien
 • handeffecten op de harmonica
 • hoe speel ik een bending, welke bendings zijn mogelijk
 • hoe breid ik de ritmes uit op de harmonica met tongblocking en puckering
 • hoe breng ik variatie in ritme en melodie
 • basis van de improvisatie
 • wat doe ik tussen de improvisaties door
 • hoe kan ik de structuur van een nummer herkennen
 • hoe kan ik de structuur van een nummer gebruiken
 • hoe breng ik structuur in mijn improvisaties
 • hoe schrijf ik solo's zonder noten
 • hoe improviseer ik met een zanger erbij
 • enz...

Moet ik muziekkennis hebben voor ik me inschrijf? Eenvoudige liedjes kunnen spelen, met een redelijke nootzuiverheid is een goede startbasis. De initiatiecursus of het doe-het-zelf-pakket zijn de ideale voorbereiding op deze vervolgworkshop.

Opmerking: We improviseren binnen het folk- en blues-genre maar de aangeleerde technieken zijn ook in alle andere genres te gebruiken. We werken in een kleine groep van maximaal 10 deelnemers. 

Waar gaan de workshops door? De workshops gaan door in onze lesruimte, Kromme Elleboogstraat 20, 9320 Erembodegem.