vervolgworkshop in Erembodegem

Om aan de grote vraag te voldoen hebben we 2 vervolgworkshops ingericht, scroll naar beneden om beiden workshops te bekijken.  

Vervolg workshop mondharmonica op zaterdag 28 maart 2020 van 14.00u tot 17.30u

Hoe kan ik me inschrijven? Door overschrijven van 65 Euro op de Argenta-rekening van Double Deal vzw met vermelding van de code E2803 en je e-mailadres.

 • IBAN BE13 9796 2804 9339
 • BIC ARSPBE22

We bevestigen je inschrijving met een mailtje!
Opmerking: de "@" in je e-mailadres kan je vervangen door de letters "AT".

Waarover gaat deze workshop? In deze 3 en een half uur durende workshop breiden we je basiskennis uit en leren we je improviseren. Dat lijkt aartsmoeilijk maar dat is het in feite niet, toch niet op de mondharmonica. We geven je inzicht in de structuur van de muziek en bekijken hoe je die gebruikt om je eigen improvisatie verder uit te bouwen.

Wat zal ik leren? 

 • embouchure verbeteren
 • articulatie gebruiken om je speeltechniek te verfraaien
 • handeffecten op de harmonica
 • hoe speel ik een bending, welke bendings zijn mogelijk
 • hoe breid ik de ritmes uit op de harmonica met tongblocking en puckering
 • hoe breng ik variatie in ritme en melodie
 • basis van de improvisatie 
 • wat doe ik tussen de improvisaties door
 • hoe kan ik de structuur van een nummer herkennen
 • hoe kan ik de structuur van een nummer gebruiken
 • hoe breng ik structuur in mijn improvisaties
 • hoe schrijf ik solo's zonder noten
 • hoe improviseer ik met een zanger erbij
 • enz...

Moet ik muziekkennis hebben voor ik me inschrijf? Eenvoudige liedjes kunnen spelen, met een redelijke nootzuiverheid is een goede startbasis. De initiatiecursus of het doe-het-zelf-pakket zijn de ideale voorbereiding op deze vervolgworkshop.

Opmerking: We improviseren binnen het  folk- en blues-genre maar de aangeleerde technieken zijn ook in alle andere genres te gebruiken. We werken in een kleine groep van maximaal 10 deelnemers. invullen...

 Vervolg workshop mondharmonica op zaterdag 21 maart 2020 van 14.00u tot 17.30u

Hoe kan ik me inschrijven? Door overschrijven van 65 Euro op de Argenta-rekening van Double Deal vzw met vermelding van de code E2103 en je e-mailadres.

 • IBAN BE13 9796 2804 9339
 • BIC ARSPBE22

We bevestigen je inschrijving met een mailtje!
Opmerking: de "@" in je e-mailadres kan je vervangen door de letters "AT".

Waarover gaat deze workshop? In deze 3 en een half uur durende workshop breiden we je basiskennis uit en leren we je improviseren. Dat lijkt aartsmoeilijk maar dat is het in feite niet, toch niet op de mondharmonica. We geven je inzicht in de structuur van de muziek en bekijken hoe je die gebruikt om je eigen improvisatie verder uit te bouwen.

Wat zal ik leren?

 • embouchure verbeteren
 • articulatie gebruiken om je speeltechniek te verfraaien
 • handeffecten op de harmonica
 • hoe speel ik een bending, welke bendings zijn mogelijk
 • hoe breid ik de ritmes uit op de harmonica met tongblocking en puckering
 • hoe breng ik variatie in ritme en melodie
 • basis van de improvisatie
 • wat doe ik tussen de improvisaties door
 • hoe kan ik de structuur van een nummer herkennen
 • hoe kan ik de structuur van een nummer gebruiken
 • hoe breng ik structuur in mijn improvisaties
 • hoe schrijf ik solo's zonder noten
 • hoe improviseer ik met een zanger erbij
 • enz...

Moet ik muziekkennis hebben voor ik me inschrijf? Eenvoudige liedjes kunnen spelen, met een redelijke nootzuiverheid is een goede startbasis. De initiatiecursus of het doe-het-zelf-pakket zijn de ideale voorbereiding op deze vervolgworkshop.

Opmerking: We improviseren binnen het folk- en blues-genre maar de aangeleerde technieken zijn ook in alle andere genres te gebruiken. We werken in een kleine groep van maximaal 10 deelnemers. invullen...