Workshops in Gent

De planning voor Gent is in voorbereiding. 

Wil je vroeger starten kijk dan even naar ons aanbod in Antwerpen en Erembodegem of naar onze videolessen


VOLZET Beginnersworkshop op zaterdagen 23, 30 september en 7 oktober 2023 (cursuscode BG2309)

Waar gaat de workshop door? Deze workshop gaat door in het centrum van Gent, bij VZW Toccatina@DeTurre, Turrepoortsteeg 1, 9000 Gent. Dit steegje is een vergeten pareltje van Gent genoemd naar de voormalige 'Turrepoort' of 'Torenpoort', een van de vier 13de-eeuwse stadspoorten.

Wanneer gaat de workshop door? De workshop gaat door op zaterdagen 23, 30 september en 7 oktober 2023, telkens van 14u30 tot 16u30 uur. Wil je toch snel een workshop volgen, kijk dan even naar onze videolessen

Hoe kan ik me inschrijven? VOLZET

Ga ik dat wel kunnen? Jazeker! Geloof het of niet, maar we garanderen dat je in 3 workshopsessies van 2 uur de mondharmonica leert kennen en bespelen. Algemene muziekkennis of ervaring met de mondharmonica is niet vereist. Enthousiasme, een goed humeur en een flinke dosis doorzettingsvermogen helpen je wel vooruit. We spelen vanaf het eerste moment. We leren spelen in de eerste en tweede positie. Dit is de manier die het meest gebruikt wordt voor eenvoudige melodieen en voor blues, folk, rock. Natuurlijk word je geen virtuoos in deze korte periode, maar je leert wel alle noodzakelijke technieken om eenvoudige liedjes te spelen en te improviseren met andere muzikanten. Je krijgt bovendien voldoende informatie en tips om je muzikale zoektocht zelf verder te zetten.

Moet ik al muziek kunnen lezen of spelen? Neen! Algemene muziekkennis of kennis van de mondharmonica is niet vereist. Enthousiasme, een goed humeur en een flinke dosis doorzettingsvermogen helpen je wel vooruit.

Hoe spelen jullie dat klaar? De workshops zijn zeer praktisch en gaan uit van een heel speciale methode. Deze methode (speciaal ontwikkeld door Double Deal) garandeert ons succes op korte termijn.

Moet ik zelf een mondharmonica kopen? Ja, voor deze workshop heb je een "standaard 10-hole diatonic harmonica in toonaard C" nodig. Je kan deze harmonica kopen in iedere muziekwinkel (kostprijs is ongeveer 40 Euro) maar je kan ze ook voordelig bij ons kopen bij de start van de workshop (kostprijs is 35 Euro).  

Met hoeveel deelnemers zullen we zijn? We werken in een kleine groep van ongeveer 10 deelnemers. Daardoor is het mogelijk om iedereen individuele feedback te geven.