Workshops in Gent
 Scroll naar beneden om alle workshops te zien

WORKSHOP voor beginners op zaterdagen 8, 15 en 22 februari 2020 van 10.00u tot 12.00u 

Hoe kan ik me inschrijven? Door overschrijven van 95 Euro op de Argenta-rekening van Double Deal vzw met vermelding van de code G0802 en je e-mailadres.

  • IBAN BE13 9796 2804 9339
  • BIC ARSPBE22

We bevestigen je inschrijving met een mailtje!
Opmerking: de "@" in je e-mailadres kan je vervangen door de letters "AT".

Waar gaat de workshop door? Deze workshop gaat door in het bovenzaaltje van Bistro "ALLO" (vroeger Café de Paris) Vrijdagmarkt, nr 4 in 9000 Gent. Dit is op wandelafstand van station en bushaltes. Parkeren ter plaatse is mogelijk.

Mondharmonica lessen Gent
Mondharmonica lessen Gent

Ga ik het wel kunnen?  Jazeker! Geloof het of niet, maar we garanderen dat je in 3 workshopsessies van 2 uur de mondharmonica leert kennen en bespelen. Algemene muziekkennis of ervaring met de mondharmonica is niet vereist. Enthousiasme, een goed humeur en een flinke dosis doorzettingsvermogen helpen je wel vooruit. We spelen vanaf het eerste moment. We leren spelen in de eerste en tweede positie, dit is de manier die het meest gebruikt wordt voor eenvoudige melodieen en voor blues, folk, rock. Natuurlijk word je geen virtuoos in deze korte periode, maar je leert wel alle noodzakelijke technieken om eenvoudige liedjes te spelen en te improviseren met andere muzikanten. Je krijgt bovendien voldoende informatie en tips om je muzikale zoektocht zelf verder te zetten.

Moet ik al muziek kunnen lezen of spelen? Neen, algemene muziekkennis of ervaring met de mondharmonica is niet vereist. Enthousiasme, een goed humeur en een flinke dosis doorzettingsvermogen helpen je wel vooruit.

Hoe spelen jullie dat klaar? De workshops zijn zeer praktisch en gaan uit van een heel speciale methode. Deze methode (speciaal ontwikkeld door Double Deal) garandeert ons succes op korte termijn.

Moet ik zelf een mondharmonica kopen? Ja, voor deze workshop heb je een "standaard 10-hole diatonic harmonica in toonaard C" nodig. Je kan deze harmonica kopen in iedere muziekwinkel. Bekendste en meest voorkomende merk met een goede kwaliteit/prijs verhouding is HOHNER. Er zijn diverse HOHNER-modellen die alle voldoen: bluesharp, special 20, big river harp, marine band,... Kies gewoon de goedkoopste. De kostprijs ligt rond de 40 Euro. Je kan de harmonica ook kopen op de eerste dag van de workshop - kostprijs 35 Euro.

Met hoeveel deelnemers werken jullie? We werken in een kleine groep van maximaal 15 deelnemers.