Workshops in Erembodegem

Scroll naar beneden voor de vervolgworkshop

Beginnersworkshop op 18, 25 februari en 4 maart 2023 (Cursuscode: EB1802)

Waar gaat de workshop door? Deze workshop gaat door in het centrum van Erembodegem in de Tafel Van Elise,   Erembodegem-Dorp 39, 9320 Erembodegem. 

Wanneer gaat de workshop door? De workshop gaat door op zaterdagen 18, 25 februari en 4 maart 2023, telkens van 10 tot 12 uur in de voormiddag. Vind je dat dit nog te lang duurt, kijk dan even naar onze videolessen

Hoe kan ik me inschrijven? Door overschrijven van 95 Euro op de Argenta-rekening van Double Deal vzw met vermelding van de de code EB1802 en je e-mailadres. Gelieve alleen deze info op te nemen in de mededelingslijn. Zonder e-mailadres kunnen we je geen bevestiging sturen!

 • Rekeningnummer IBAN:  BE13 9796 2804 9339 (ingeven zonder spaties)
 • (BIC ARSPBE22) 

We bevestigen je inschrijving met een mailtje!

Opmerking: de "@" in je e-mailadres kan je vervangen door de letters "AT".

Ga ik dat wel kunnen? Jazeker! Geloof het of niet, maar we garanderen dat je in 3 workshopsessies van 2 uur de mondharmonica leert kennen en bespelen. Algemene muziekkennis of ervaring met de mondharmonica is niet vereist. Enthousiasme, een goed humeur en een flinke dosis doorzettingsvermogen helpen je wel vooruit. We spelen vanaf het eerste moment. We leren spelen in de eerste en tweede positie. Dit is de manier die het meest gebruikt wordt voor eenvoudige melodieen en voor blues, folk, rock. Natuurlijk word je geen virtuoos in deze korte periode, maar je leert wel alle noodzakelijke technieken om eenvoudige liedjes te spelen en te improviseren met andere muzikanten. Je krijgt bovendien voldoende informatie en tips om je muzikale zoektocht zelf verder te zetten.

Moet ik al muziek kunnen lezen of spelen? Neen! Algemene muziekkennis of kennis van de mondharmonica is niet vereist. Enthousiasme, een goed humeur en een flinke dosis doorzettingsvermogen helpen je wel vooruit.

Hoe spelen jullie dat klaar? De workshops zijn zeer praktisch en gaan uit van een heel speciale methode. Deze methode (speciaal ontwikkeld door Double Deal) garandeert ons succes op korte termijn.

Moet ik zelf een mondharmonica kopen? Ja, voor deze workshop heb je een "standaard 10-hole diatonic harmonica in toonaard C" nodig. Je kan deze harmonica kopen in iedere muziekwinkel (kostprijs is ongeveer 40 Euro) maar je kan ze ook voordelig bij ons kopen bij de start van de workshop (kostprijs is 35 Euro).

Met hoeveel deelnemers zullen we zijn? We werken in een kleine groep van maximaal 15 deelnemers. Daardoor is het mogelijk om iedereen individuele feedback te geven. 


Vervolgworkshop op 11 en 18 maart 2023 (cursuscode VE1103)

Waar gaat de workshop door? Deze workshop gaat door in het centrum van Erembodegem, Ronsevaalstraat 6, Erembodegem. 

Wanneer gaat de workshop door? Op zaterdagen 11 en 18 maart 2023 van 10 tot 12u in de voormiddag. Wil je in afwachting toch al starten kijk dan even naar onze videolessen

Hoe inschrijven? Door overschrijven van 65 Euro op de Belgische Argenta-rekening van Double Deal vzw, Kromme Elleboogstraat 16, 9320 Erembodegem, Belgie met vermelding van je e-mailadres en de code VE1103. Gelieve alleen deze info op te nemen in de mededelingslijn. Van zodra de betaling bij ons binnen komt sturen we je een bevestigingsmail. Zonder e-mailadres kunnen we je geen bevestiging sturen!

 • Rekeningnummer IBAN: BE13 9796 2804 9339 (ingeven zonder spaties)
 • (BIC ARSPBE22)

Opmerking: de "@" in je e-mailadres kan je vervangen door de letters "AT"

Moet ik al muziek kunnen lezen of harmonica kunnen spelen? Voor deze vervolgworkshop moet je in staat zijn om eenvoudige liedjes te spelen met een goede nootzuiverheid. Het is ook best als je eenvoudige improvisatie kan doen in de eerste en tweede positie, dus voor folk- en bluesgenre. De beginnersworkshop of videolessen zijn de ideale voorbereiding.

Programma: In de vervolgworkshop bespreken we de technieken en inzichten die je nodig hebt om je improvisatie op een hoger niveau te brengen.

 • Korte herhaling van improvisatie in de eerste en tweede positie
 • Improviseren voor mineurtoonaaarden (derde positie)
 • Bending verbeteren
 • Ritmes op de harmonica met tongblocking en puckering
 • Riffs leren gebruiken als basis van je improvisatie
 • Hand- en articulatie-effecten leren gebruiken
 • 12 maten structuur van een bluesnummer leren gebruiken om je improvisatie te boosten
 • Introductie tot de 4de en 5de positie

Moet ik zelf een mondharmonica kopen? Ja, voor deze workshop heb je een "standaard 10-hole diatonic harmonica in toonaard C" nodig. Bekendste en meest voorkomende merk met een goede kwaliteit/prijs verhouding is HOHNER. Er zijn diverse HOHNER-modellen die alle voldoen: bluesharp, special 20, big river harp, marine band, enz. Je kan deze harmonica kopen in iedere muziekwinkel (kostprijs is ongeveer 40 Euro) maar je kan ze ook voordelig bij ons kopen bij de start van de workshop (kostprijs is 35 Euro).

Met hoeveel deelnemers zullen we zijn? We werken in een kleine groep van maximaal 8 deelnemers. Daardoor is het mogelijk om iedereen individuele feedback te geven.