Workshops in Erembodegem

Scroll naar beneden voor alle workshops


Beginnersworkshop mondharmonica op 19, 26 november en 3 december (code EB1911)

Waar gaat de workshop door? Deze workshop gaat door bij Double Deal VZW, kromme elleboogstraat 20, 9320 Erembodegem

Wanneer gaat de workshop door? De workshop gaat door op 19, 26 november en 3 december 2021, telkens van 19 tot 21 uur.

Hoe kan ik me inschrijven? Door overschrijven van 95 Euro op de Argenta-rekening van Double Deal vzw met vermelding van de de code EB1911 en je e-mailadres. Gelieve alleen deze info op te nemen in de mededelingslijn. Zonder e-mailadres kunnen we je geen bevestiging sturen!

 • IBAN BE13 9796 2804 9339
 • BIC ARSPBE22

We bevestigen je inschrijving met een mailtje!

Opmerking: de "@" in je e-mailadres kan je vervangen door de letters "AT".

Ga ik dat wel kunnen? Jazeker! Geloof het of niet, maar we garanderen dat je in 3 workshopsessies van 2 uur de mondharmonica leert kennen en bespelen. Algemene muziekkennis of ervaring met de mondharmonica is niet vereist. Enthousiasme, een goed humeur en een flinke dosis doorzettingsvermogen helpen je wel vooruit. We spelen vanaf het eerste moment. We leren spelen in de eerste en tweede positie. Dit is de manier die het meest gebruikt wordt voor eenvoudige melodieen en voor blues, folk, rock. Natuurlijk word je geen virtuoos in deze korte periode, maar je leert wel alle noodzakelijke technieken om eenvoudige liedjes te spelen en te improviseren met andere muzikanten. Je krijgt bovendien voldoende informatie en tips om je muzikale zoektocht zelf verder te zetten.

Moet ik al muziek kunnen lezen of spelen? Neen! Algemene muziekkennis of kennis van de mondharmonica is niet vereist. Enthousiasme, een goed humeur en een flinke dosis doorzettingsvermogen helpen je wel vooruit.

Hoe spelen jullie dat klaar? De workshops zijn zeer praktisch en gaan uit van een heel speciale methode. Deze methode (speciaal ontwikkeld door Double Deal) garandeert ons succes op korte termijn.

Moet ik zelf een mondharmonica kopen? Ja, voor deze workshop heb je een "standaard 10-hole diatonic harmonica in toonaard C" nodig. Je kan deze harmonica kopen in iedere muziekwinkel (kostprijs is ongeveer 40 Euro) maar je kan ze ook voordelig bij ons kopen bij de start van de workshop (kostprijs is 35 Euro).

Met hoeveel deelnemers zullen we zijn? We werken in een kleine groep van maximaal 10 deelnemers. Daardoor is het mogelijk om iedereen individuele feedback te geven. 


Vervolgworkshop mondharmonica op 18 december 2021 (code EV1812).

Waar gaat de workshop door? In de leslokalen van Double Deal vzw, Kromme Elleboogstraat 20 in 9320 Erembodegem

Wanneer gaat de workshop door? De workshop bestaat uit één lange sessie op zaterdag 18 december 2021 van 14.00 tot 17.00u. Er zijn nog plaatsen vrij.

Hoe kan ik me inschrijven? Door overschrijven van 65 Euro op de Argenta-rekening van Double Deal vzw met vermelding van de code EV1812 en je e-mailadres. Gelieve alleen deze info op te nemen in de mededelingslijn. Zonder e-mailadres kunnen we je geen bevestiging sturen!

 • IBAN BE13 9796 2804 9339
 • BIC ARSPBE22

We bevestigen je inschrijving met een mailtje!
Opmerking: de "@" in je e-mailadres kan je vervangen door de letters "AT".

Waarover gaat deze workshop? In deze 3 uur durende workshop breiden we je basiskennis uit en leren we je improviseren. Dat lijkt aartsmoeilijk maar dat is het in feite niet, toch niet op de mondharmonica. We geven je inzicht in de structuur van de muziek en bekijken hoe je die gebruikt om je eigen improvisatie verder uit te bouwen.

Wat zal ik leren?

 • embouchure verbeteren
 • eerste, tweede en derde postie improvisatie
 • articulatie en handeffecten op de harmonica
 • bending verbeteren 
 • hoe breid ik de ritmes uit op de harmonica met tongblocking en puckering
 • basis van de improvisatie
 • wat doe ik tussen de improvisaties door
 • hoe kan ik de 12 maten structuur van een nummer herkennen
 • hoe kan ik de 12 maten structuur van een nummer gebruiken
 • hoe schrijf ik solo's zonder noten
 • hoe improviseer ik met een zanger erbij
 • enz...

Welke mondharmonica moet ik hebben om deel te nemen? Voor deze workshop heb je een "standaard 10-hole diatonic harmonica in toonaard C" nodig. Je kan deze harmonica kopen in iedere muziekwinkel (kostprijs is ongeveer 40 Euro) maar je kan ze ook voordelig bij ons kopen bij de start van de workshop (kostprijs is 35 Euro).

Moet ik muziekkennis hebben voor ik me inschrijf? Eenvoudige liedjes kunnen spelen en de basis van improvisatie onder de knie hebben, met een redelijke nootzuiverheid is een goede startbasis. De videolessen, de initiatiecursus of het doe-het-zelf-pakket zijn de ideale voorbereiding op deze vervolgworkshop.

Opmerking: We improviseren binnen het folk- en blues-genre maar de aangeleerde technieken zijn ook in alle andere genres te gebruiken. We werken in een kleine groep van maximaal 10 deelnemers.