Wie is Marc Borms?

Ik ben al meer dan 45 jaar bezeten door piano, gitaar, harmonica, blues, gospel, spirituals en aanverwante muziekvormen. Voor mij is muziek meer dan virtuoze speeltechniek. Ik zet 'the blues' graag in een historisch perspectief en onderstreep het maatschappelijk belang ervan. Mijn jarenlange samenwerking als vaste begeleider van Lea Gilmore getuigt van dit alles. Ik geef ook lezingen over de geschiedenis van de Afro-Amerikaanse muziek en over de geschiedenis van slavernij. Als gastmuzikant stond ik, naast mijn broer, op verschillende podia in Mississippi. Los van de muziek ben ik fotograaf en grafisch ontwerper. Op dit moment trek ik Vlaanderen rond voor een muzikale promotie-tour voor de boeken 'Catfish & Cotton - drivin' down the blues highway' en 'A People' die ik samen met mijn broer Luc schreef naar aanleiding van onze vele reizen in de Mississippi Delta.